Deel 1 Nieuwgrieks voor beginners

De uitdrukking dat is Grieks voor hem betekent hij begrijpt er niets van, en niet zonder reden: Grieks is nu eenmaal een moeilijke taal. Maar geen onmogelijke taal om te leren.
Dàt is Grieks voor mij! is het resultaat van mijn praktijkervaring als docente Nieuwgrieks aan de Volksuniversiteiten van Den Haag en Leiden. De moeilijkheden die cursisten ondervinden bij het leren van Nieuwgrieks maken een stapsgewijze, toegankelijke introductie van het alfabet en de grammatica noodzakelijk.
In tegenstelling tot meeste leermethoden, die na het alfabet direct overgaan op de behande-ling van dialogen, wordt in deze methode de kennis geleidelijk opgebouwd. Per hoofdstuk wordt een onderdeel van de grammatica behandeld zodat de cursist inzicht krijgt in de structuur van het Nieuwgrieks. Elk hoofdstuk begint met een duidelijke uitleg van de relevante Nederlandse grammatica wat het begrip van de Griekse grammatica vereenvoudigt. Aan het eind van ieder hoofdstuk staan oefeningen. In het cursusboek worden achtereenvolgens het alfabet en de onderdelen van de grammatica behandeld. In de laatste hoofdstukken komen eenvoudige dialogen en wetenswaardigheden als de dagen van de week en bekende Griekse liedjes aan de orde.
Bij de presentatie van het materiaal is gekozen voor een groot, rechtop staand lettertype wat het lezen makkelijker maakt. Ook is gebruik gemaakt van steunkleuren: zo wordt in één oogopslag duidelijk wat de belangrijkste punten.

Voor Deel 1 is gratis geluidsmateriaal beschikbaar dat via deze website beluisterd kan worden. Ga naar Audio+Video boven in het menu of klik op onderstaande knop:

Geluidsmateriaal

voorbeeld bladzijden uit het boek

Nog meer voorbeelden zien uit het boek? Klik op onderstaande knop:

Meer voorbeelden