Deel 1 Nieuwgrieks voor beginners

De reden om Grieks te willen leren kan zeer uiteenlopend zijn: je kunt je hart verloren hebben aan het land, of aan een Griek(se), of kind zijn van Griekse ouders. Wat de reden ook is, eens zet je die eerste stap. Maar al gauw rijst de vraag “hoe pak je zoiets aan? of “waar moet je beginnen?” Je gaat eens navraag doen bij vrienden en kennissen en je zult merken dat iedereen zo zijn eigen manier van leren heeft. De een zoekt graag op internet en heeft voldoende aan allerlei woordapps, terwijl een ander nu juist liever leert vanuit een boek of het liefst les heeft van een docent. Wat je kiest is afhankelijk van wat jij wilt met de taal. Wil je alleen een paar losse woordjes kunnen zeggen of vind je het leuk om de volgende keer in Griekenland een gesprekje te kunnen voeren? Kortom, de keuze is niet eenvoudig en vaak zul je al doende er achter komen wat bij jou het beste past. Gelukkig leven we in een tijd waarin we dankzij de huidige techniek op vele manieren kunnen leren en dan is het goed te weten welke studiemogelijkheden er voor jou zijn. Onder de naam Dàt is Grieks voor mij! is een breed scala aan studiemateriaal verschenen, dat allemaal laagdrempeligheid als gemeenschappelijk uitgangspunt heeft. Belangrijk voor de makers is dat de cursist zich zo comfortabel mogelijk moet kunnen voelen in deze nieuwe taal; vandaar dat de (fysieke) boeken gedrukt zijn in een groot lettertype en er veelvuldig gebruik gemaakt wordt van steunkleuren. Daarnaast was het belangrijk dat de taal stap-voor-stap opgebouwd wordt en je niet meteen met je neus in de (Griekse) boter valt. Dankzij deze geleidelijke aanpak leer je de structuur van de taal kennen én vasthouden. Blader maar eens op je gemak door de pagina’s hieronder of bekijk het filmpje hiernaast om een indruk te krijgen hoe het boek in elkaar steekt.

Voor Deel 1 is gratis geluidsmateriaal beschikbaar dat via deze website beluisterd kan worden. Ga naar Audio+Video boven in het menu of klik op onderstaande knop:

Geluidsmateriaal

voorbeeld bladzijden uit het boek

Nog meer voorbeelden zien uit het boek? Klik op onderstaande knop:

Meer voorbeelden

Dàt is Grieks voor mij!

Download boeken
Dàt is Grieks voor mij! heeft “papieren” boeken (deel 1, deel 2, werkwoordenboek en notitieboek) die via de website www.datisgrieksvoormij.nl te bestellen zijn, maar ook via Bol.com of de boekhandel. 
NIET VIA DOWNLOADS! 
Deze boeken zijn NIET in pdf, epub formaat gemaakt en elke aanbieder van dergelijk materiaal is uit op jouw gegevens.
Stichting BREIN antwoordt op mijn onderzoeksvraag:”Wij hebben de websites bekeken en het blijkt hier scam sites te gaan, het daadwerkelijke bestand is hier ook na registratie niet te downloaden”.
Het e-book van Dàt is Grieks voor mij! is ALLEEN te koop via www.grieksonline.nlDeze waarschuwing geldt niet alleen voor mensen die mijn boeken willen kopen: alle boekenuitgevers lopen kans dat met hun materiaal op deze manier mooie sier wordt gemaakt. Trap er niet in!