Wie zijn wij?

Hoi, mijn naam is Petra Mens-Omtzigt en ik ben sinds 2001 docent Nieuwgrieks. Al heel lang houd ik mij met het Nieuwgrieks bezig, zelfs al voor ik in 1996 Nieuwgriekse Taal en Letterkunde ging studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Ooit ben ik begonnen als jong meisje, zonder hulp van buitenaf, in een tijd waarin er nog maar weinig studieboeken Nieuwgrieks waren en al helemaal geen internet. Gekscherend zeg ik vaak tegen mijn cursisten dat ik in alle valkuilen gelegen heb die het Nieuwgrieks rijk is….en al gauw werd mijn missie “hoe kan ik het Nieuwgrieks aantrekkelijk en toegankelijk maken voor een groot (groter) publiek?” want één ding was voor mij zeker, er is geen mooiere taal dan het Grieks!
Dit resulteerde in 2005 in het eerste boek, Nieuwgrieks voor Beginners, van uiteindelijk 4 boeken die ik heb geschreven met als titel Dàt is Grieks voor mij! En hoe belangrijk boeken ook zijn, bij het leren van een taal kun je niet om luisteren en spreken heen, dus zocht ik naar
nieuwe mogelijkheden.
Sinds 2016 werk ik samen met Bernard Aukema aan de website www.grieksonline.nl waarmee we geheel aan deze tijd aangepast het Nieuwgrieks ook via internet aanbieden. Onlangs hebben we aan die website het boek Nieuwgrieks voor Beginners uit 2005 als online boek uitgegeven met geintegreerd geluids-en beeldmateriaal. Een Engelse vertaling van dit e-book verschijnt begin september 2019.